Web Analytics Made Easy - Statcounter

باشگاه خبرنگاران جوان ـ «سربداران» مدعی بودند که روش و اندیشه خود را از واقعه سیاهکل الگوبرداری کرده‌اند اما در خوانش تاریخی متوجه تضادهای بی‌شمار سربداران با سیاهکل می‌شویم. «صدای شلیک آرپی‌جی هر سکوتی را می‌شکند؛ به‌ویژه سکوت شهر رطوبت‌زده آمل را. صدای رگبار‌های پیوسته و شعار و شب و سرمای بهمن ماه که فضای منحصربه‌فردی را ایجاد کرده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زمانی که نیرو‌های موسوم به سربداران وابسته به چپ مارکسیستی با توهم تسخیر یک شهر و همراهی مردم شهر و سپس فتح نقطه‌به‌نقطه کشور اقدام به حرکتی مسلحانه به صورت پراکنده از آبان ۶۰ و به صورت گسترده در روز‌های ۵ و ۶ بهمن ماه همان سال در شهر آمل کردند. مهم‌ترین حمله آن‌ها در قالب پنج تیم ۲۰نفره در ساعت ۱۱ روز ۵ بهمن ۱۳۶۰ پس از شلیک به ساختمان بسیج آغاز و با گذشت کمتر از یک روز با شکست جدی مواجه شد. تعدادی از نفرات آن‌ها که زنده مانده بودند، چندی بعد از سوی دادگاه انقلاب به مجازات رسیدند.

این گروه مدعی بود که روش و اندیشه خود را از واقعه سیاهکل الگوبرداری کرده است، اما در خوانش تاریخی متوجه تضاد‌های بی‌شمار سربداران با سیاهکل می‌شویم؛ از جمله این که سیاهکل واقعه‌ای است که پیش از انقلاب و برای پیروزی یک انقلاب مردمی ایجاد شد و هرگز رو به مردم غیرنظامی روستا اسلحه نکشید و چنین برنامه‌ای را نیز نداشت، اما سربداران پس از پیروزی انقلاب یک حرکت مسلحانه در ابعادی بزرگ اجرا کردند که در بطن آن رو به مردم اسلحه کشیدند. میان دیگر طیف‌های مارکسیست‌ها در آن دوره که با هر نیتی سعی در نفی خشونت و مبارزه سیاسی داشتند، اتحادیه کمونیست‌ها از اعتباری برخوردار نبود و به واسطه برخورد‌های غیرعقلانی که برای یک نیروی سیاسی زیان عینی است، سریعا از صحنه سیاسی کشور خط خوردند.

اگر چه برخی برخورد‌های این‌چنینی در سطح شهر‌ها نیز جریان داشته است، اما ماهیت سیاسی و اجتماعی همه این اتفاق به‌خصوص ناشی از برداشت نادرست از شرایط عینی و واقعی یک کشور، رمانتیسیسم و نبود دانش سیاسی - تاریخی و از همه مهم‌تر نبود شناخت جغرافیای فیزیکی و اجتماعی ایران بود. در سالگرد این اتفاق با محمود شاه‌نوریان، قائم‌مقام فرماندهی سپاه و شاهد عینی اتفاقات آمل در سال ۶۰ گفتگو کردیم که مشروح آن را می‌خوانید.

‌نخستین لحظه حمله برای شما چگونه آغاز شد؟ آیا در ابتدا می‌دانستید افراد مهاجم چه گروهی هستند؟

من محمود شاه‌نوریان هستم و در واقعه ۶ بهمن آمل اولین شب قائم‌مقامی فرماندهی من در افسر شب بود. ساعت نزدیک ۱۱ شب صدای تیر از گوشه و کنار شهر شنیده شد و بچه‌های گشت شب به سپاه زنگ زدند که این تیراندازی از کجاست؟ مشخص بود که تیراندازی متعلق به ما نیست و گشت ما با آن‌ها در جاده درگیر شده بودند. من به یک داروخانه شبانه‌روزی در مرکز شهر که آن وقت جنب دبیرستان امام خمینی بود، زنگ زدم و پرسیدم چه خبر است؟ که طرف مقابل احتمالا از ترس گفت جنگلی‌ها شهر را گرفته‌اند و شما فردا باید اعدام صحرایی شوید! گوش کن! گویا عده‌ای از آن‌ها در داروخانه بودند و سروصدا و شعارهایشان به گوش می‌رسید. این‌ها به سمت پایگاه‌های ما مثل ساختمان بسیج و فرمانداری شهر که ستاد بررسی جنگل بود و خوشبختانه آن شب خالی از نیرو بود، حمله کردند. من به عنوان افسر شب دستور دادم کسی از ساختمان‌ها بیرون نیاید و همه از مقرهایشان دفاع کنند؛ ازجمله ساختمان دادگاه انقلاب، بسیج، فرمانداری و ... به بچه‌های گشتی شهر نیز گفته بودیم که هر کجا هستید، ماشین را متوقف کنید و از موضع خود دفاع کنید.

‌در تحقیقات هیچ‌گاه متوجه شدید که این گروه اسلحه و امکانات خود را از کجا تهیه کرده است؟ آیا کمک خاصی به آن‌ها شده بود؟

به نظر من از چند راه ممکن است به دست آورده باشند. بعضی جا‌ها که پادگان‌ها سقوط کرده بود، کمونیست‌ها اسلحه‌ها را از آنجا آورده بودند و اسلحه‌ها را برای چنین روزی پنهان کرده بودند. وقتی امام اعلام کرد هر چیزی از پادگان‌ها گرفته‌اید، به پادگان‌ها تحویل دهید، این‌ها اسلحه‌های‌شان را تحویل ندادند و در جنگل به کار بردند.

‌آیا پیش از آغاز این برخورد اطلاعی از حضور این نیرو‌ها در منطقه داشتید؟

در جلسه شورای فرماندهی هفته مسئول اطلاعات سپاه گفت افراد مشکوک در شهر زیاد شده‌اند و ما می‌دانستیم که شهر وضعیت مشکوک دارد، اما از چند وقت قبل این‌ها تصمیم به حمله داشتند و در تقابل با بچه‌های گشت موفق به درگیری نشدند و نهایتا در ۶ بهمن وارد شدند. چند وقت قبل از شروع این واقعه نیز، ما در همکاری با نیروی مخصوصی که از سوی فرماندهی گیلان و مازندران که مقر آن‌ها در چالوس بود و به منطقه ما اعزام شده بودند، ۱۵روز در جنگل‌های اطراف، تحت پوشش شکارچی گشت‌زنی داشتیم و یک شب نیز در کنار جنگل‌های امامزاده عبدالله متوجه شدیم که آن‌ها هفت کمپ دارند و در یکی از این گشت‌زنی‌ها نگهبان‌های‌شان به ما ایست دادند. آن موقع اسلحه ما برای پوشش، شکاری بود و با آن‌ها به عنوان محلی‌های شکارچی صحبت کردیم. پس از آن شب که گزارش‌مان را به فرماندهی چالوس دادیم، نتیجه بر این شد که با آن‌ها برخورد کنیم.

البته من روش بزرگ‌تر‌ها و فرماندهان را قبول نداشتم و نظر من این بود که باید پارتیزانی در داخل جنگل وارد بشویم و تصور ما بر این باشد که پشت هر درخت یک نفر از آن‌ها پنهان شده است که همین اتفاق هم افتاد و زمانی که به جنگل وارد شدیم، آن‌ها با چنین روشی پیروز شدند و ما ۱۳ شهید دادیم و دستور عقب‌نشینی صادر شد. در این عملیات یکی از بیسیم‌های ما به دست دشمن افتاد. یاد شهید گرایلی بخیر که برای نجات‌دادن یکی از برادران زخمی که بیسیم‌چی بود، رفت، اما هر دو شهید شدند.

‌سرنوشت این بیسیم چه شد؟ آیا بعد‌ها نقشی در حمله بازی کرد؟

آن‌ها از طریق این بیسیم که ما با نیرو‌های شهری‌مان از آن طریق در ارتباط بودیم، روی فرکانس ما رفتند و متوجه شدند دستور دفاعی ما چگونه است. وقتی شنیدند که ما در مقرهای‌مان برای دفاع هستیم، جرات پیدا کردند و به داخل شهر آمدند و شروع به شعار سردادن کردند که مردم ما حامی شما هستیم و فردا اعدام انقلابی می‌کنیم و....

‌آیا از درون شهر نیز شهروندانی بودند که با آن‌ها همکاری داشته باشند؟ ‎ به نظر شما مردم نسبت به مسببان این واقعه چگونه فکر می‌کردند؟

من نمی‌توانم قبول کنم {چنین همکاری‌ای رقم خورده باشد}، چون کاملا مشخص بود که همه مردم آمل از زن و مرد به نیرو‌های ما پیوستند. زن‌ها نیز چادر به کمر بستند و در روسری‌های خود شن می‌ریختند تا سنگربندی کنیم و سپس آنجا به هزار سنگر معروف شد. مردم واقعی همان‌هایی بودند که بعد از نماز صبح به کنار فرزندان خود در دفاع از شهر رسیدند و ۱۰ صبح کل شهر دست ما بود و بخشی از آن‌ها کشته شدند و برخی نیز پا به فرار گذاشتند.

اعضای این گروه در راهپیمایی خود می‌گفتند ما آمل را آزاد می‌کنیم و مردم شهر با ما هستند، زمانی هم که آمل را فتح کردیم به سمت تسخیر کل مازندران می‌رویم. در حالی که این تصور آن‌ها کاملا غلط بود. شاید تعداد انگشت‌شماری از مردم شهر به علت ترس و فشار از آن‌ها حمایت کرده باشند، اما هیچ‌کدام از مردم در کنار آن‌ها نبودند.

‌روز نهایی درگیری چه تصمیمی برای برخورد با آن‌ها گرفتید؟ درگیری چگونه آغاز شد و چگونه شدت گرفت؟

ساعت ۱۱ شب ۵ بهمن که من مسئولیتم را بر عهده گرفتم، درگیری آغاز شد. مرحوم محمد شعبانی که فرمانده ما بود، آن موقع گویا مشغول سخنرانی در یکی از روستا‌های اطراف بوده است. وقتی داخل شهر آمد، به من گفت چه کار می‌کنید که این‌ها در شهر هستند! من هنوز تصور تاکتیک جنگل را داشتم و گفتم باید تصور کنیم پشت سر هر تیر برق یا هر دیوار دشمن حضور دارد و باید مراقب باشیم. یکی از دوستان گفت اگر اجازه دهید من نیرو‌ها را بیرون می‌برم و ۱۲ نفر را به داخل شهر بر؛ از جمله شهید «ملک‌شاهدخت» که پس از شش ماه حضور در جبهه برای مرخصی به آمل آمده بود و قبل از این که به منزل برود شام را پیش ما خورد و قرار شد فردا به خانه برود که این اتفاق افتاد. شهید ملک‌شاهدخت از در مقر سپاه که بیرون رفت شهید شد و بقیه نیرو‌ها به داخل برگشتند. آقای شعبانی به‌شدت به خاطر این شهید ناراحت شد و به من گفت هدایت نیرو‌ها را داشته باش! در این فاصله بچه‌های ما در جاده از طریق بیسیم با ما در ارتباط بودند و دشمن نیز از طریق بیسیم شنود کرده بودند و می‌دانستند که ما از ساختمان‌های بسیج و فرمانداری و سپاه بیرون نمی‌آییم، اما درگیری ادامه یافت.

‌آیا درخواست کمک از دیگر نهاد‌ها و شهر‌ها برای مقابله داشتید یا در آمل برای مقاومت و حمله نیرو و امکانات وجود داشت؟

وقتی که نیرو‌های سپاه، کمیته و ژاندارمری شهرستان‌های اطراف متوجه شدند این اتفاق افتاده به سمت آمل حرکت کردند، اما به آن‌ها گفتیم شهر آمل را محاصره کنید و راه‌های ورود و خروج را ببندید تا دشمن راه فراری نداشته باشد. بچه‌های سپاه هم که در خانه‌هایشان بودند، شبانه خود را از کوچه‌پس‌کوچه‌ها به مقر رساندند و طرح عملیات را نوشتند که چگونه به سمت دشمن بروند و صبح چگونه دفاع یا حمله کنیم. صبح که شد بچه‌های ما با برنامه وارد شدند؛ یعنی از حالت دفاعی درآمدیم و به آن‌ها حمله‌ور شدیم.

‌واقعه ۶ بهمن آمل تا چه حد تلفات به همراه داشت؟

این واقعه ۴۰ شهید به همراه داشت. برخی نیز نیرو‌های عادی بودند که برای کاری در اطراف شهر حضور داشتند و درگیری‌هایی بین مردم با سربداران پیش آمده بود که منجر به شهادت تعدادی از مردم بی‌گناه شد.

‌چه اقداماتی را در شهر برای کشتار مردم انجام دادند؟

شهدای این واقعه بخش مهمی از غائله آمل هستند. ۴۰ شهید شهر هزار سنگر در خاطره شهر همیشه به یادگار خواهد ماند، اما در سطح شهر نیز اعضای این گروهک در ابتدا بخشی از ساختمان مرکز بسیج آمل را تخریب و دیده‌بان بسیج شهرستان را در ابتدا شهید کردند که با آغاز تیراندازی و استقرار بخشی از نیرو‌های آن‌ها در نقاط مختلف شهر، جرقه این گروه برای توطئه زده شد.

این‌ها برای پیشبرد اقدامات جنایتکارانه خود، حتی اموال عمومی مردم، تعدادی خودروی سواری، وانت و مینی‌بوس را به عنوان غنائم گرفتند و دست به دزدی و غارت زدند که بحث مفصلی است.

‌پایان ماجرا چگونه رقم خورد؟

پایان ماجرا به ساعت ۱۰ صبح نکشید و آن‌ها در آخرین نقطه، نزدیک فرمانداری شکست خوردند و به سمت جنگل متواری شدند. ما شروع به تعقیب آن‌ها کردیم. تا جایی که من خاطرم هست، این گروه اصلا نتوانستند وارد هیچ ساختمانی بشوند.

‌پس از این واقعه آیا باز هم درگیری‌های این‌چنینی در جنگل‌های شمال اتفاق افتاد یا این واقعه آخرین برخورد مسلحانه با چنین گروه‌هایی بود؟

خیر درگیری خاصی بعد از آن‌ها نداشتیم. البته قبل از این واقعه تعدادی از آن‌ها نزدیک ۱۳ نفر را که عضو گروه دیگری بودند، در نزدیک جنگل چهارفصل آمل دستگیر کردیم، اما گروه جنگل شامل منافقین، اشرف دهقانی و دیگر مارکسیست‌ها بودند.

‌یک خاطره کمتر شنیده‌شده از آن واقعه تعریف کنید

این‌ها این قدر در خفقان درونی و در معرض اطلاعات نادرست بودند که وقتی برخی از آن‌ها را زنده دستگیر کردیم و به آن‌ها گفتیم شهید رجایی رئیس‌جمهور شد و شهید شد، باور نمی‌کردند و هنوز در تصورشان این بود که بنی‌صدر رئیس‌جمهور است و حرف‌های ما را اصلا درباره سیاست روز باور نمی‌کردند! نه روزنامه، نه رادیو، نه خبر‌های داخلی کشور، هیچ‌کدام را در چند ماهی که در کوه حضور داشتند، نشنیده بودند.

آمریکا و اسرائیل و دیگر دشمنان و این‌ها مردم ایران را نفهمیدند. این‌ها درگیری‌های مرزی، گنبد، آمل، کردستان و بقیه جا‌ها را دیدند، اما هنوز درکی از مردم ایران ندارند و هنوز در راستای مأیوس‌کردن ملت تلاش می‌کنند.»

منبع : ایسنا

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سربداران حمله نیرو ها ۶ بهمن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۴۸۷۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: شاهد انتخابات با شکوه خواهیم بود

آفتاب‌‌نیوز :

سید ابراهیم رئیسی روز یکشنبه در نشست مشترک اعضای هیأت وزیران با استانداران سراسر کشور که در سالن پیامبر اعظم (ص) وزارت کشور برگزار شد، ضمن عرض تسلیت شهادت امام جعفر صادق (ع)، پرچمداری تحول در حرکت عظیم دین مبین اسلام را از نقاط برجسته حیات مبارک این امام همام عنوان و بر ضرورت بهره‌گیری همه کارگزاران نظام اسلامی از فضائل و سیره علمی و عملی اهل بیت علیهم السلام در گره‌گشایی و خدمت به مردم تاکید کرد.

رئیس جمهور ضمن تاکید بر توجه و کمک گرفتن از قدرت لایزال الهی برای انجام کارها، تصریح کرد: عملیات «وعده صادق» که به ارتقای اقتدار، قدرت، عزت و امید ملت ایران انجامید و به عنوان یک نقطه عطف در تاریخ زندگی این ملت از سویی نشان داد ایرانیان ملتی هستند که می‌خواهند آزاد و مستقل زندگی کنند و از سوی دیگر جمهوری اسلامی ایران را در باشگاه قدرت‌های منطقه‌ای و جهانی در بالاترین رده‌ها و جزو قدرت‌های مطرح قرار داد، صرفا با اتکال به خدا انجام شد.

رئیس جمهور با بیان اینکه امروز همه صاحبان قلم، بیان و سخن و هر کس که در هر حوزه‌ای تاثیرگذاری دارد باید برای امیدآفرینی و ارتقای امید جامعه تلاش کند، افزود: دشمن به دنبال یاس‌آفرینی است و ما باید برای امیدآفرینی تلاش کنیم. کارگزاران دستگاه‌های اجرایی نیز باید در عرصه عمل و با کار شبانه‌روزی امید مردم را ارتقا دهند. مردم باید این احساس را داشته باشند که دولت دارد کار می‌کند و از سوی دیگر باید ضمن گزارش کارها و اقدامات و تلاش برای گره‌گشایی از اذهان مردم، دلایل و علل ناکارآمدی‌های احتمالی را نیز به گزارش کرد، چرا که مردم صداقت را بیش از هر چیز می‌پسندند.

بانک ها در تامین مالی به موقع واحد های تولیدی کمک‌کنند

رئیس جمهور ضمن تقدیر و قدردانی از همه حافظان امنیت در کشور خاطر نشان کرد: دشمنان به دنبال موج سواری هستند تا در گوشه وکنار کشور ناامنی را ایجاد کنند. امنیت را به عنوان یک موهبت الهی و یک‌ضرورت بدانیم. همه اقدامات در گرو امنیت است‌ و ان شاءالله روز به روز ارتقا خواهد یافت.

وی با اشاره به نقش واحد های تولیدی در تحقق شعار سال بیان کرد: همه ی بخش ها برای تحقق شعار سال باید برنامه داشته باشند. هیچ بخشی از تولید اعم از کارخانه های بزرگ وکارگاه ها نباید در سال جهش تولید بی برنامه باشند، استان ها باید برای جهش تولید برنامه کلان و استانی و اقلیمی داشته باشند. بانک ها باید در زمینه تامین مالی به موقع واحد های تولیدی کمک‌ کنند.

شاهد انتخابات با شکوه در میان دوره ای مجلس خواهیم بود

رئیسی گفت: باید با عموم‌مردم سخن‌گفت، ارتباط با مردم را همواره به استانداران و مدیران تاکید کرده ام. در انتخابات قبل هم مجریان (وزیر کشور و استانداران) هم ناظران(شورای نگهبان) هم عموم‌مردم همت کردند وانتخاب با شکوهی براساس ۴ اصل مورد تاکید رهبرانقلاب برگزار شد. ان شاءالله در انتخابات میان دوره ای پیش رو با همت استانداران ۴ اصل مورد تاکید رهبری همواره در اولویت باشد تا شاهد انتخابات میان دوره ای با شکوه باشیم و مجلس شورای اسلامی در زمان خود تشکیل شود.

تشکیل کارگروه‌ویژه برای استان‌هایی که بیشترین آمار بیکاری را دارند 

رئیس جمهور در ادامه پرداخت تسهیلات برای واحد های تولیدی، پرداخت تسهیلات ازدواج، مسکن و اشتغال را از موضوعاتی دانست که دولت همواره نسبت به آن دغدغه دارد و خطاب به بانک‌مرکزی وبانک های عامل تاکید کرد: باید این‌موضوعات در اولویت قرار بگیرد .پرداخت تسهیلات برای ازدواج و اشتغال ومسکن بسیار مهم است‌.

رئیسی با تاکید بر اینکه آمار بیکاری در بسیاری از استان‌ها کاهش یافته است، بیان کرد: استان هایی که بیشترین آمار بیکاری را دارند سریعا کارگروهی را تشکیل دهند تا از این وضعیت خارج شوند. باید فکر ویژه برای این استان ها داشت و باید کار جدی در این زمینه کرد.

موانع تولید برطرف شوند

رئیس‌جمهور خاطر نشان کرد: همه ارکان دولت برای توانمندسازی شرکت‌ها، تولیدی‌ها و کارخانجات تلاش کنند. وقتی برای رفع موانع تولید جلسه‌ای برگزار می‌شود، باید نتیجه این جلسات، رفع موانع تولید باشد.

رئیسی یکی از بخش‌های مهمی که می‌تواند در جهش تولید نقش ایفا کند، را تعاونی‌ها برشمرد و گفت: از همین امروز به تعاونی‌ها نقش داده شود.در زمینه فعالیت‌های دانش‌بنیان، دانشگاه‌ها می‌توانند تولید ثروت کنند. اقتصاد کشاورزی مورد توجه قرار بگیرد چون می‌تواند از مهاجرت به شهرها جلوگیری کند.

اقتصاد روستا، مانع مهاجرت

وی با بیان اینکه بخش های مختلف دنبال تولید ثروت بدون فشار آمدن بر مردم باشند، گفت: مثلا دانشگاه ها در حوزه دانش بنیان می توانند تولید ثروت کنند؛ جوانان عزیز ما در شرکت های دانش بنیان با کار خودشان می توانند تولید ثروت کنند. فعال شدن معادن برای کشور ثروت ایجاد می کند؛ کشور ما در برخی بخش ها معروف به بهشت معادن است که باید این معادن فعال شوند.

رئیس جمهور بیان کرد: مسأله صرف کردن کشاورزی برای کشاورز و اقتصاد کشاورزی بسیار مهم است؛ در روستاها برق و آب و گاز و جاده و خانه بهداشت داریم اما چرا روستایی رها میکند و به شهر می آید؟ چون می‌گوید اقتصاد روستا و کشاورزی باید صرف کند و قابل پیش بینی باشد؛ تضمین شود که محصولش خریداری می شود. باید از  محصولات روستایی ها حمایت کنیم ومحصولاتشان  به موقع خریداری شود؛ این می شود اقتصاد روستا که روستایی را به ماندن در روستا امیدوار می کند.

رئیسی خاطر نشان کرد: بخش هایی هم که بالفعل نیستند و بالقوه اند و شما استانداران می توانید آنها را شناسایی کرده و بالفعل کنید؛ یکی از کارهای دولت فعلیت دادن به توانایی های بالقوه در دانشگاه ها، بازرها و سایر حوزه های اقتصادی است که زمینه فعالیت ندارند و باید زمینه را برای آنها فعال کرد.آن روز که رهبر انقلاب فرمودند که باید شرکت های دانش بنیان دو برابر شود، ۵ هزار شرکت بود که امروز به ۱۰ هزار شرکت رسیده است؛ ایشان به خوبی چیش بینی کرده اند که جوانانی هستند که در حوزه های دانش بنیان می توانند در بخش های تولیدی فعال شوند و این کار با اراده و پیگیری ایشان اتفاق افتاد الان هم در کشور زمینه برای فعالیت و رشد بسیار زیاد است.

باید میزان بهره وری را بالا ببریم

رئیس جمهور با اشاره به افزایش بهره وری تاکید کرد: به دوستان گفته ام در شورای معاونان وزارت خانه ها و استانداری ها جلسه بگذارید و بهره وری را بررسی کنند که چه کار کنیم تا بهره وری در یک کارخانه یا اداره سازمان افزایش یابد.میزان بهره وری ما پایین است باید آن را بالا ببریم؛ به نهادهای فرهنگی اشاره می کنم؛ در مسأله نهادهای فرهنگی یک سری مسائلی را که دولت خدمت رهبر انقلاب رسید، بیان کردم؛ باید در یک سری مسائل کار فرهنگی کنیم وزارت خانه های  فرهنگ و ارشاد و آموزش و پرورش، سازمان صداوسیما، چهره ها و ... باید تلاش کنند.

رئیسی بالا رفتن انضباط اجتماعی در جامعه، جلوگیری از اسراف و تبذیر، قانون مداری و ... را از نکاتی برشمرد که باید نهادهای فرهنگی تبلیغ کنند؛ و تاکید کرد: هر چه قانون مداری را در جامعه بالا ببریم، پرونده های قضایی کمتر می شود؛ هر چه انضباط اجتماعی افزایش یابد، شاهد نظم اجتماعی و پیشرفت امور خواهید بود؛ جلوگیری از اسراف و تبذیر هم همین است؛ این الگوهای مصرفی که در جامعه باید نسبت به مصرف آب و برق و گاز و انرژی نیاز است، باید تبلیغ شود.  زمانی رهبر انقلاب در یکی از خطبه های نمازجمعه نسبت به مصرف در کشور آمار دادند که مصرف ما با برخی کشورهای پر چمعیت جهان قابل مقایسه است یا برخی اوقات حتی قابل مقایسه هم نیست؛ اینها باید فرهنگ سازی شود با بخشنامه حل نمی شوند. این کارهای فرهنگی اساسی در جامعه باید نهادینه شود.

این اجلاس، اولین نشست مشترک هیأت دولت به ریاست رئیس جمهور با استانداران در سال جاری است. سال گذشته نیز دو بار این نشست برگزار شده بود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • اهداف حمله اسرائیل به رفح به روایت سی ان ان
  • روایت ژنرال اسرائیلی از برنامه 3 میلیارد دلاری برای بمباران ایران!
  • روایت ژنرال اسرائیلی از سرمایه گذاری 3 میلیارد دلاری برای بمباران تاسیسات اتمی!
  • روایت خبره نظامی آمریکایی از تبادل آتش ایران و اسرائیل
  • کاهش ازدواج و طلاق در کردستان در سال گذشته
  • کاهش ازدواج و طلاق در کردستان طی سال گذشته
  • روایت یک دانشجو از حمله پلیس آمریکا به دانشگاه کالیفرنیا + فیلم
  • جزئیات عملیات کرم ابوسالم به روایت رسانه عبری
  • رئیسی: شاهد انتخابات با شکوه خواهیم بود
  • روایت ژنرال صهیونیست از استراتژی یحیی السنوار